Pozdrav!

JA SAM IVANA,

VELIKI SAM AVANTURISTA. HRABRO SE HVATAM U KOŠTAC SA SVIM IZAZOVIMA KOJE MI ŽIVOT NANOSI. ZALJUBLJENIK SAM U PUTOVANJA, OBOŽAVAM MULTIKULTURALNA PODRUČJA, PROMOTER SAM ZDRAVIH STILOVA ŽIVOTA I SPORTA, VELIKI SAM POŠTOVALAC PRIRODE I RADOHOLIK. HOLISTIČKI SAM TRENER ZA ZDRAVE STILOVE ŽIVOTA, MAGISTAR FARMACIJE, SPECIJALISTA ZA FARMACEUTSKI MARKETING I MENADŽMENT I AMBASADOR NAJVEĆE ŠKOLE ZA ISHRANU I ZDRAVE STILOVE ŽIVOTA SA LOKACIJOM U NJUJORKU.

OSNIVAČ SAM SAJTA HEALTHY MOOD, SA IDEJOM PROMOVISANJA ZDRAVIH STILOVA ŽIVOTA I DOBRIH VIBRACIJA. TAČNIJE, SVE ONO ŠTO ČINI NAŠ ŽIVOT ISTINSKI ZDRAVIM, KROZ ZDRAVU ISHRANU SA POSEBNIM OSVRTOM NA BIO-INDIVIDUALNOST, KROZ FIZIČKU AKTIVNOST, POZITIVNE MISLI, EMPATIJU, SPIRITUALNU PRAKSU I ZDRAVE EMOCIJE. SVE TO PREDSTAVLJA HOLISTIČKI PRISTUP NAŠEM ZDRAVLJU I TIME ĆEMO SE OVDJE BAVITI. ZATO NASTUPAM POD SLOGANOM MJESTO GDJE KREIRAMO ZDRAVE NAVIKE. ZAISTA SE RADUJEM ŠTO NA OVAJ NAČIN MOGU I TEBI DA PRIBLIŽIM KAKO DA ISKORISTIŠ SVOJ PUNI POTENCIJAL I KAKO DA ISKREIRAŠ NAJBOLJU I NAJZDRAVIJU VERZIJU SEBE.

 

A kako je počela moja promjena?

 

Oduvijek sam bila sretno i veselo dijete koje je odraslo u funkcionalnoj porodici, okruženo ljubavlju i slobodom mišljenja. Mislim da se moja porodica oduvijek razlikovala od drugih, naizgled ista ili slična, a opet drugačija, puna ljubavi i podrške. Ovo govorim sa razlogom jer su moji roditelji i sestra oduvijek bili moj oslonac, uvijek su vjerovali u mene i naučili me da živim suštinu života, nikako njegovu formu. I to je ona vrijednost koju ja sebično njegujem kod sebe.
Bila sam zdravo dijete, vrlo ambiciozno, oduvijek hrabro, spremno na razne rizike, emotivno i suviše, sa jasnim ciljem gdje želim biti i kako bivstovati u tome. Priznajem, često sam se na svom životnom putu gubila i regradirala, ali sam uvijek ustajala snažnija i nastavljala dalje. Danas znam da je svaka prepreka bila u svrhu mog rasta.

U 29 godini života mi je dijagnostifikovan papilarni karcionom na štitastoj žlijezdi. Trenutak suočavanja sa ovom viješću nikada neću zaboraviti. Onda nastupa faza plača, jadikovanja, crnih misli, straha, vječnog pitanja “Zašto baš ja?” Pa preko te faze do naredne faze, prihvatanja situacije u kojoj sam se našla, mentalnog jačanja, emocionalne podrške bližnjih, jedne operacije, druge operacije, radioterapije, susreta sa”horor sobom”(prostor za radioterapiju ), 10 kilograma viška, novog tijela, nove mene. Do faze u kojoj sam izanalizirala zašto mi se dogodio ovaj disbalans u organizmu, shvativši da ovo nikako neće biti moj kraj, već početak jednog novog identiteta i novog života.

Danas sam potpuno zdrava osoba sa jako usađenom sviješću o tome koliko je zdravlje, u punom njegovom smislu, važno. Zdravlje je za mene najveće bogatstvo i nikada više neću dozvoliti sebi da ga narušim. To stanje je proces i njemu treba pristupiti vrlo predano. Danas sam sportski aktivna, što sam oduvijek I bila, ali sam izložena visokim fizičkim naporima. I moje tijelo to podnosi, bez obzira na sve.

Praktikujem yogu, fitness, planinarenje, meditaciju na dnevnom nivou, hranim se zdravo, čistim misli, čistim svoju energiju svakodnevno, provodim dosta vremena u prirodi. Volim život i znam da život voli mene.
S obzirom da sam odrasla uz majku medicinskog biohemičara, oca bivšeg sportistu, sestra i ja smo uvijek bile naklonjene sportu i zdravom životu. Oduvijek sam bila primjer osobe koja je istinski promovisala zdrav život, a naročito poslje nemilog susreta sa bolešću, odlučila sam da podijelim sa drugima sve ono što ja sada znam. Da pomognem drugima da promijene svoje navike na bolje.
Kao logičan slijed toga počela sam sa edukacijama u toj oblasti. Završila sam dosta kurseva na temu ishrane, nauke o ishrani, metabolizma, a trenutno sam student Instituta za integrativnu ishranu u Njujorku, koji podrazumjeva najveću školu u ovoj oblasti, sa tradicijom od preko 25 godina, koja je iznjedrila preko 100.000 studenata iz 150 zemalja širom svijeta. Institute of Integrative Nutrition je globalni fenomen. Svoje studije bližim kraju i uskoro ću biti sertifikovani holistički trener za zdrave stilove života, originalno Cerificated Nutrition Health Coach.

Kako mogu pomoći tebi?
Kroz ovu stranicu, besplatne sadržaje, programe koje nudim želim podijeliti sa tobom svoje znanje i tehnike koje koristim svakodnevno. Zaista vjerujem u tebe, podjednako kao i u sebe. Vrijeme je prekratko, stoga je sada pravi trenutak da krenemo u akciju. Ovdje sam ti na raspolaganju i sa zadovoljstvom ću ti pomoći. Radujem se neizmjerno našem zajedničkom putovanju, na putu do najzdravije verzije tebe. Hvala ti što čitaš ovaj sadržaj, svaki tvoj komentar mi zaista puno znači i radujem se našem druženju.

S ljubavlju,