Zdravo!

Želim ti dobrodošlicu na Healthy Mood sajt, na mjesto gdje kreiramo zdrave navike.

Ja sam Ivana, osnivač brenda Healthy Mood I autor Healthy Mood Detox programa.

Po osnovnom obrazovanju sam Magistar farmacije i Specijalista za farmaceutski marketing i menadžment. Volim reći da sam jedan atipičan farmaceut, koji je sebi dopustio avanturu “iskoraka” iz svijeta farmacije (čijem sam obrazovanju i radu u farmaceutskoj industriji posvetila veliki dio svog života).

Nakon napuštanja poslovnih okvira u kojima sam više od deset godina uspješno plivala, upisala sam školu za Health Coaching sa lokacijom u NYC. Danas sam sertifikovani Nutrition Health Coach, iliti Savjetnik za ishranu i integradivno zdravlje. Zvanično, prvi međunarodno sertifikovani Health Coach u Crnoj Gori, u kojoj sam trenutno nastanjena.

Svoje obrazovanje sam sticala na Institute for Integrative Nutrition, koji predstavlja najveću školu na svijetu za health coaching, čiji sam danas amabasador.

Health coaching koncept je holistički pristup zdravlju I to je razlog zbog kojeg sam se opredijelila edukovati u ovoj oblasti.
Oduvijek me je zanimao proces “iscjeljenja” uzroka, ne samo tretiranja posljedica.
Zato mislim da sam savršeno uklopila svoje dvije profesije.

A kako je počela moja promjena?

Oduvijek sam bila sretno i veselo dijete koje je odraslo u funkcionalnoj porodici, okruženo ljubavlju i slobodom mišljenja. Mislim da se moja porodica oduvijek razlikovala od drugih, naizgled ista ili slična, a opet drugačija, puna ljubavi i podrške. Ovo govorim sa razlogom jer su moji roditelji i sestra oduvijek bili moj oslonac, uvijek su vjerovali u mene i naučili me da živim suštinu života, nikako njegovu formu. I to je ona vrijednost koju ja sebično njegujem kod sebe.
Bila sam zdravo dijete, vrlo ambiciozno, oduvijek hrabro, spremno na razne rizike, emotivno i suviše, sa jasnim ciljem gdje želim biti i kako bivstovati u tome. Priznajem, često sam se na svom životnom putu gubila i regradirala, ali sam uvijek ustajala snažnija i nastavljala dalje. Danas znam da je svaka prepreka bila u svrhu mog rasta.

U 29 godini života mi je dijagnostifikovan papilarni karcionom na štitastoj žlijezdi. Trenutak suočavanja sa ovom viješću nikada neću zaboraviti. Onda nastupa faza plača, jadikovanja, crnih misli, straha, vječnog pitanja “Zašto baš ja?” Pa preko te faze do naredne faze, prihvatanja situacije u kojoj sam se našla, mentalnog jačanja, emocionalne podrške bližnjih, jedne operacije, druge operacije, radioterapije, susreta sa”horor sobom”(prostor za radioterapiju ), 10 kilograma viška, novog tijela, nove mene. Do faze u kojoj sam izanalizirala zašto mi se dogodio ovaj disbalans u organizmu, shvativši da ovo nikako neće biti moj kraj, već početak jednog novog identiteta i novog života.

Danas sam potpuno zdrava osoba sa jako usađenom sviješću o tome koliko je zdravlje, u punom njegovom smislu, važno. Zdravlje je za mene najveće bogatstvo i nikada više neću dozvoliti sebi da ga narušim. To stanje je proces i njemu treba pristupiti vrlo predano. Danas sam sportski aktivna, što sam oduvijek I bila, ali sam izložena visokim fizičkim naporima. I moje tijelo to podnosi, bez obzira na sve.

Praktikujem yogu, fitness, planinarenje, meditaciju na dnevnom nivou, hranim se zdravo, čistim misli, čistim svoju energiju svakodnevno, provodim dosta vremena u prirodi. Volim život i znam da život voli mene.
S obzirom da sam odrasla uz majku medicinskog biohemičara, oca bivšeg sportistu, sestra i ja smo uvijek bile naklonjene sportu i zdravom životu. Oduvijek sam bila primjer osobe koja je istinski promovisala zdrav život, a naročito poslje nemilog susreta sa bolešću, odlučila sam da podijelim sa drugima sve ono što ja sada znam.

Kako mogu pomoći tebi?
Kroz ovu stranicu, besplatne sadržaje, programe koje nudim želim podijeliti sa tobom svoje znanje i tehnike koje koristim svakodnevno. Zaista vjerujem u tebe, podjednako kao i u sebe. Vrijeme je prekratko, stoga je sada pravi trenutak da krenemo u akciju. Ovdje sam ti na raspolaganju i sa zadovoljstvom ću ti pomoći. Radujem se neizmjerno našem zajedničkom putovanju, na putu do najzdravije verzije tebe. Hvala ti što čitaš ovaj sadržaj, svaki tvoj komentar mi zaista puno znači i radujem se našem druženju.

S ljubavlju,